Autisme Autorijschool de Toekomst
Wij hebben veel ervaring op het gebied van autisme

Autorijschool de Toekomst is gecertificeerd en ervaringsdeskundige op het gebied van autisme en autisme gerelateerde eigenschappen. Deze leerlingen kunnen net zo goed als alle andere leerlingen leren autorijden. Het zit hem vooral in de benadering hoe goed en snel een leerling met autisme de opleiding doorloopt. Autisme zie je niet van de buitenkant maar zit een heel leven lang in de betreffende leerling.

Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken etc. wordt op een andere manier verwerkt. En dat brengt een andere mix van sterke en zwakke kanten met zich mee. Het kan namelijk betekenen dat het autisme juist meer gaat opvallen tijdens de les en dat er vertragingen ontstaan in de leergang. Een paar vragen die Autorijschool de Toekomst o.a. kan stellen als er tijdens de les kenmerkende zaken worden ondervonden:

• Waarover worden zorgen gemaakt?
• Wat gaat goed en wat niet?
• Wat zit de jongvolwassene in de weg?
• Waar zou verandering in moeten komen?
• Hoe kan Autorijschool de Toekomst helpen bij die veranderingen?

Wanneer er sprake is van Autisme of Autisme gerelateerde eigenschappen kunnen veel zaken al in gang gezet worden zelfs al vóórdat er met de praktijklessen wordt begonnen. Welke procedure er moet worden gevolgd bij Autisme of Autisme gerelateerde eigenschappen wordt haarfijn uitgelegd via de link: http://www.cbr.nl/eigenverklaringmedisch.pp
Hier wordt onder andere ook uitgelegd hoe de procedure in elkaar steekt met betrekking tot het invullen van een Eigen Verklaring (zie ook het tabblad OVERIG)

Zijn er desondanks nog vragen staan wij u als Autorijschool de Toekomst uiteraard graag terzijde met advies.

Lees meer over onze praktijklessen
autisme-spiegel2
autisme-tanken
autisme-auto
 

Autisme en je rijbewijs halen

Een oproep aan de ouders en leerling: Is er bij een kandidaat autisme geconstateerd is dat voor ons erg belangrijke informatie om goed te kunnen aansluiten met onze opleiding. Op die manier kan de opleiding relatief sneller worden doorlopen en zal het de sfeer in de auto aanzienlijk bevorderen.
Via de onderstaande button kun je een informatie video bekijken over wat autisme precies is.

DOWNLOAD AANMELDINGSFORMULIER
Wij zijn bereid om je tijdens een persoonlijke kennismaking verder te voorzien van informatie. Tijdens dit gesprek kunnen we goed bekijken of de zogenaamde “klik” er is. Voor het maken van een afspraak kunt u ons altijd bellen. Bij geen gehoor graag wel even de voicemail inspreken.

Bij inschrijven online graag nog wel een geldig legitimatiebewijs meenemen naar de rijschool.
 
Live betting in bet365 Sport now.