Autisme

Autorijschool de Toekomst is gecertificeerd in het lesgeven aan mensen met autisme, ADHD of verwante eigenschappen. Onze instructeurs zijn ervaringsdeskundigen. Deze leerlingen zijn vaak even bekwaam als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen!

Ervaringsdeskundigen

Wat deze leerlingen zien, horen, ruiken etc. wordt op een andere manier verwerkt. Dat brengt een andere mix van sterke en zwakke kanten met zich mee. Tijdens de lessen kan het autisme gaan opvallen en er kunnen vertragingen ontstaan in de leergang. Hierdoor hebben deze leerlingen vaak meer rijlessen nodig dan gemiddeld.

 

Autisme zie je niet altijd van de buitenkant en daarom is het wenselijk dat aangegeven wordt als een leerling autisme, ADHD of verwante eigenschappen heeft. Dan kan daar rekening mee gehouden worden. Niet iedereen vertelt het van tevoren. Als er tijdens de les kenmerkende zaken worden ondervonden, dan kan de instructeur van Autorijschool de Toekomst vragen stellen, zoals bijvoorbeeld:

 

Waarover worden zorgen gemaakt?

Wat gaat goed en wat gaat minder goed?

Wat zit de leerling in de weg?

Waar zou verandering in moeten komen?

Hoe kan Autorijschool de Toekomst helpen bij die veranderingen?

Gezondheidsverklaring

 

Wanneer er sprake is van autisme, ADHD of verwante eigenschappen, kunnen veel zaken zelfs al vóórdat er met de praktijklessen wordt begonnen in gang gezet worden.

 

De procedure die moet worden gevolgd wordt uitgelegd via deze link CBR. Hier wordt onder ander ook uitgelegd hoe de gezondheidsverklaring ingevuld moet worden.

 

 

Mocht je toch nog vragen hebben,

dan kun je altijd advies vragen bij Autorijschool de Toekomst.

Aanmelden

Autorijschool de Toekomst

Zeegstraat 7

5541 EW Reusel

 

Kantoor: 0497 - 64 42 03

Hugo:        06 - 222 049 32

Rob:         06 - 301 941 64

Esther:   06 - 538 329 02

info@autorijschooldetoekomst.info

 

CBR rijschoolnummer: 9151H7

Kamer van Koophandel: 60268549

Neem contact op

Ga direct naar...

© Copyright 2019 Autorijschool de Toekomst