Praktijk

De praktijklessen worden op een ontspannen en leuke manier gegeven aan de hand van een logische lesopbouw. Deze lesopbouw kun je terugvinden op je vorderingenkaart, waar je al je gegevens, verrichtingen en vooruitgang bijgehouden worden. Deze vorderingenkaart is voor jou en je ouders altijd in te zien via het leerlingportaal.

Het gemiddeld aantal lessen om je rijbewijs te halen ligt landelijk rond de 35 à 40 lessen van een uur en een kwartier.

 

Snelle leerlingen hebben minder lessen nodig, maar er zijn ook leerlingen die meer lesuren nodig hebben voordat ze de eerste keer op examen kunnen. De instructeur van Autorijschool de Toekomst stemt het aantal benodigde lessen af op de leerling. Je kunt bij ons kiezen voor een lespakket. Dit lespakket wordt, als het nodig is, aangevuld met losse rijlessen.

 

Vanaf heden ook rijlessen op automaat mogelijk. Dit is handig en interessant voor leerlingen die gedurende hun rijopleiding problemen ondervinden om de bediening van de auto onder de knie te krijgen. Ook voor jongeren/ouderen die door omstandigheden op rijtest moeten bij het CBR is dit een mooie extra service!

Schakel

Automaat

Planning rijlessen

Voor een goede opbouw is het streven om tweemaal per week te lessen. Voor de spoedopleiding gelden andere voorwaarden. De rijlessen starten vanuit je huisadres. Het is ook mogelijk dat je op school, stage of werk wordt opgehaald of afgezet. Aan het einde van de rijles wordt in overleg met je instructeur de volgende les gepland. Je ontvangt hierna een bevestiging per mail en je krijgt ook net voor je rijles nog een herinnering. Lekker makkelijk. Bovendien kun je de planning altijd inzien via het leerlingportaal.

 

De lessen worden ingepland van maandag tot en met vrijdag tussen 6.30 en 20.30 uur en op zaterdag tussen 7.30 en 16.00 uur. De eerste en tweede rijles krijg je alleen les van je instructeur. Daarna duren de rijlessen een uur en een kwartier en worden ingepland in blokken van tweeënhalf uur. Je lest dan samen met een andere leerling. Maar het is ook mogelijk om alleen rijles te krijgen. Daarbij kunnen de tijden van de rijlessen flexibel ingepland worden. Zodat je rijles altijd goed aansluit op je agenda.

 

Ben je verhinderd met een geldige reden voor een rijles, geef dit dan 48 uur van tevoren telefonisch of via de app door.

Tussentijdse toets

 

De tussentijdse toets is een proefexamen die afgenomen wordt door een examinator van het CBR. In overleg met je instructeur wordt deze toets door Autorijschool de Toekomst ingepland. Je moet zelf van tevoren hiervoor een machtiging afgeven. Dit moet je zelf regelen. Voordat je een tussentijdse toets kunt doen moet je je theorie-examen hebben gehaald. De tussentijdse toets lijkt op een echt praktijkexamen.

 

Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen voordat je echt praktijkexamen doet. Ook kan er faalangst of examenvrees aan het licht komen, waarvoor er mogelijkheden zijn om rekening mee te houden met het praktijkexamen.

Praktijkexamen

 

Het praktijkexamen is het eindstation van de rijopleiding.

Als je veilig, vlot en zelfstandig kunt rijden, ben je er klaar voor om op examen te gaan. En uiteraard moet je je theorie-examen hebben gehaald.

 

In overleg met je instructeur wordt het praktijkexamen door Autorijschool de Toekomst ingepland. Hiervoor moet je zelf van tevoren Autorijschool de Toekomst machtigen.

Ook is het nodig om via de site van het CBR een gezondheidsverklaring in te vullen. Beide moet je zelf regelen. Landelijk slaagt gemiddeld 45-50% van de leerlingen voor het eerste praktijkexamen. Autorijschool de Toekomst streeft ernaar om boven dit landelijke gemiddelde te blijven.

Faalangstexamen

 

Als je faalangst hebt, is het mogelijk om een faalangstexamen aan te vragen. Dit gaat in overleg met je instructeur. Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst.

 

Er is voor en tijdens de examenrit meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de examenrit mag je meerdere keren vragen om even te stoppen om zo weer tot rust te komen. Op een faalangstexamen zit een toeslag vanwege hogere examenkosten.

Aanmelden

Autorijschool de Toekomst

Zeegstraat 7

5541 EW Reusel

 

Kantoor: 0497 - 64 42 03

Hugo:        06 - 222 049 32

Rob:         06 - 301 941 64

Esther:   06 - 538 329 02

info@autorijschooldetoekomst.info

 

CBR rijschoolnummer: 9151H7

Kamer van Koophandel: 60268549

Neem contact op

Ga direct naar...

© Copyright 2019 Autorijschool de Toekomst