Praktijk

Praktijklessen worden op een ontspannen en leuke manier gegeven

Praktijklessen

De praktijklessen worden op een ontspannen en leuke manier gegeven door dezelfde instructeur volgens een logische lesopbouw.
Jouw vorderingen worden genoteerd op de digitale vorderingenkaart en is voor jou en jouw ouders zichtbaar op het leerlingportaal van PlanGo.

Het gemiddeld aantal lessen om je rijbewijs te halen ligt landelijk rond de 35 à 40 lessen.

Lespakketten

Snelle leerlingen hebben uiteraard minder lessen nodig, maar er zijn ook leerlingen die juist meer lesuren nodig hebben voordat ze de eerste keer op examen kunnen gaan.

Jouw instructeur van Autorijschool de Toekomst stemt het aantal benodigde lessen goed af op de leerling. Je kunt bij ons kiezen voor een lespakket. Dit lespakket wordt, alleen als het echt nodig is, aangevuld met onze losse rijlessen.

Automaat

Bij ons is het ook mogelijk om rijles te volgen in een automaat. Dit is interessant voor leerlingen waarbij tijdens de rijopleiding blijkt, dat ze het lastig vinden om de bediening van de auto onder de knie te krijgen.

Voor iedereen die een rijtest moet doen bij het CBR, is dit een mooie extra service! Daarnaast verwachten wij dat rijles in een automaat door de milieuwetgeving de nieuwe norm gaat worden.

(Drone) Instructievideo's Autorijschool de Toekomst Reusel

Opbouw rijlessen

Voor een goede lesopbouw bij Autorijschool de Toekomst is het streven om de leerling 2x per week te lessen. Voor een spoedopleiding gelden andere voorwaarden, neem hiervoor op tijd contact met ons op.

De rijlessen starten vanaf jouw huisadres. Het is ook mogelijk dat je op school, stage of werk wordt opgehaald of afgezet. Aan het einde van de rijles wordt de volgende rijles afgesproken. Je ontvangt hiervan een bevestiging per mail en de afspraak staat in de leerlingapp van PlanGo.
De avond voor jouw rijles krijg je nog een pushbericht. Zo kan er geen rijles vergeten worden.

Planning rijlessen

De rijlessen bij Autorijschool de Toekomst worden ingepland van maandag t/m vrijdag tussen 6:30 en 20:30 uur. Op zaterdag tussen 7:30 en 16:30 uur. De eerste 2 rijlessen van 2 ½ uur krijg je alleen les. Daarna duren de lessen 1 uur en een kwartier en worden ingepland in blokken van 2 ½ uur. Je lest dan samen met een andere leerling.

Maar het is ook mogelijk om alleen rijles te krijgen. Daarbij kunnen de tijden van de rijlessen flexibel ingepland worden, zodat de rijles altijd goed aansluit op jouw agenda.
Ben je verhinderd, geef dit dan binnen 72 uur aan jouw instructeur door.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets is een proefexamen, die afgenomen wordt door het CBR. Je moet eerst zelf aan het begin van jouw rijopleiding via www.mijn.cbr.nl onze rijschool (9151H7) machtigen. De toets wordt, afhankelijk van de plantijd bij het CBR en of je geslaagd bent voor jouw theorie-examen, in overleg met jouw instructeur door ons gereserveerd.

De tussentijdse toets is een goede voorbereiding op het praktijkexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen. Met deze toets kun je vrijstelling behalen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen is het eindstation van jouw rijopleiding. Als je veilig, vlot en zelfstandig kunt rijden, ben je er klaar voor om op praktijkexamen te gaan. Je moet eerst zelf aan het begin van jouw rijopleiding via www.mijn.cbr.nl onze rijschool (9151H7) machtigen en de gezondheidsverklaring invullen. Als je bij alle vragen van de gezondheidsverklaring een “nee” kan invullen, krijg je van het CBR de status “rijgeschikt”. Moet je bij een vraag “ja” invullen, dan volg je eerst een medisch traject.
Met de status “rijgeschikt” en geslaagd voor jouw theorie-examen, wordt het praktijkexamen, in overleg met jouw instructeur door ons gereserveerd. Vaak kun je ongeveer 6-8 weken na jouw tussentijdse toets op praktijkexamen.

Faalangstexamen

Als je faalangst hebt, is het mogelijk om een faalangstexamen te reserveren. Je krijgt dan een examinator die is getraind in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Er is voor en tijdens de examenrit meer tijd om je op je gemak te stellen. Tijdens de examenrit mag er gestopt worden om weer tot rust te komen. Op een faalangstexamen zit een toeslag vanwege hogere examenkosten bij het CBR.