Zelf regelen

Voordat je examen kunt doen moet je een aantal zaken eerst zelf regelen. Autorijschool de Toekomst kan je hierbij eventueel helpen, zie hieronder het overzicht:

1. DigiD

Om toegang te kunnen krijgen tot de website van het CBR moet de leerling in het bezit zijn van een actief DigiD.

Als je die nog niet hebt, moet je het eerst aanvragen. Ongeveer vijf dagen na aanvraag krijg je een brief met een activeringscode thuisgestuurd en kun je je DigiD activeren.

 

2. Theorie-examen

Voordat je een tussentijdse toets of praktijkexamen B kunt doen, moet je eerst je theorie-examen hebben gehaald. Als je kiest voor een lespakket, dan regelt Autorijschool de Toekomst in overleg met de leerling het eerste theorie-examen. De kosten zitten in het lespakket inbegrepen. Neem je geen lespakket, of heb je het eerste examen niet gehaald, dan kun je het theorie-examen zelf reserveren via de site van het CBR. Hiervoor heb je een actief DigiD nodig. Je kunt er ook voor kiezen om het theorie-examen te laten reserveren door Autorijschool de Toekomst. Hiervoor worden administratiekosten in rekening gebracht.

 

3. Rijschool machtigen

Autorijschool de Toekomst reserveert jouw tussentijdse toets en praktijkexamen B bij het CBR. Dit is alleen mogelijk als je hiervoor een machtiging afgeeft bij het CBR. Met je geactiveerde DigiD kun je vervolgens met rijschoolnummer 9151H7 Autorijschool de Toekomst machtigen. Zorg dat dit op tijd is geregeld zodat je rijopleiding geen onnodige vertraging oploopt.

 

4. Gezondheidsverklaring (GV)

Voordat je je praktijkexamen B kunt aanvragen moet je de gezondheidsverklaring (GV) invullen op de site van het CBR. Het CBR brengt hiervoor kosten in rekening. Hiervoor heb je een actief DigiD nodig. De GV bestaat uit een aantal vragen over je gezondheid. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Kunnen al deze vragen met ‘nee’ worden beantwoord dan ben je rijgeschikt. Moet er 1 of meerdere vragen met ‘ja’ worden beantwoord, dan kom je in het medisch traject. Dit traject duurt enkele maanden, met mogelijk een rijtest. Het is belangrijk dat de GV aan het begin van je rijopleiding ingevuld wordt.

 

5. 2toDrive

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat je 17 jaar bent mag je praktijkexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Deze coach(es) moeten zich eerst met hun actief DigiD registreren. Daarna kun je de begeleiderspas aanvragen. Advies is om dit al te regelen voordat je op praktijkexamen gaat. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen onder begeleiding van een coach.

Aanmelden

Autorijschool de Toekomst

Zeegstraat 7

5541 EW Reusel

 

Kantoor: 0497 - 64 42 03

Hugo:        06 - 222 049 32

Rob:         06 - 301 941 64

Esther:   06 - 538 329 02

info@autorijschooldetoekomst.info

 

CBR rijschoolnummer: 9151H7

Kamer van Koophandel: 60268549

Neem contact op

Ga direct naar...

© Copyright 2019 Autorijschool de Toekomst